>Επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας για την επίσκεψη του Προέδρου στο… Αγαθονήσι!

>

Σε πρωτοφανείς προκλήσεις κατά της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο προέβησαν οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα και αντί να προβούμε εμείς σε διαμαρτυρία, προέβησαν αυτοί! Γιατί; Γιατί θεωρούν ότι έπρεπε να τους πάρει την άδεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για την επίσκεψή του τα Θεοφάνεια στο Αγαθονήσι. Στο Αγαθονήσι, που επίσημα θεωρούν ότι δεν είναι ελληνική περιοχή! Οι προκλήσεις πρόκειται να κλιμακωθούν στις επόμενες ημέρες που οι Τούρκοι θα κάνουν αεροναυτικά γυμνάσια σε περιοχή κοντά στην Άνδρο, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη! Ας δούμε τι έγραψε η κυρία Αδάμ σήμερα για το τουρκικό διάβημα:«ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ ΣΕ ΧΩΡΟ «ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»… Αμφισβητεί ευθέως ελληνικά νησιά! Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ: Σε «αυστηρή διαμαρτυρία» προς την Ελλάδα προχώρησε προκλητικά η Άγκυρα, απευθυνόμενη στον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε στην ελληνική πλευρά γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε επικράτεια που δεν είναι ελληνικός χώρος, και μάλιστα χωρίς έγκριση!… ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 10/01/2009».

Παράλληλα οι Τούρκοι προχωρούν τα σχέδιά τους και στην Θράκη. Όπως αποκάλυψε ο «Στόχος»:«STOXOS.GR: Ένα επικίνδυνο ανθελληνικό σκηνικό στήνουν αυτή τη περίοδο οι Τούρκοι στη Θράκη μας. Πιο συγκεκριμένα, τη περίοδο αυτή οι Τούρκοι προσπαθούν να διεθνοποιήσουν το ζήτημα της «αναγνώρισης της μουσουλμανικής μειονότητας, ως τουρκικής». Ήδη, για τον σκοπό αυτό έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται έντονα τα γνωστά ανθελληνικά φίδια που ελέγχουν στη Θράκη μας το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Έτσι, διάφοροι μειονοτικοί πολιτικοί, δημοτικοί άρχοντες, δημοσιογράφοι, τουρκικά κανάλια, δραστηριοποιούνται έντονα τον τελευταίο μήνα, εν όψει- όπως πιστεύουν- σημαντικών αλλαγών στη περιοχή, οι οποίες περιμένουν να τους ωφελήσουν…
Βασικό όχημα στη προσπάθεια διεθνοποίησης του ζητήματος της αναγνώρισης «Τουρκικής Μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, αποτελεί το Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνουν στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2009, στο Μόναχο της Γερμανίας…».
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s