Αρχηγός MYP: «Αναπόφευκτος ο πόλεμος Τουρκίας-Ελλάδας»

Ο αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος Ανόδου (MYP), Αχμέτ Ρείζ Γιλμάζ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ δήλωσε ότι «ένας θερμός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αναπόφευκτος».

Όπως είπε, «πιέζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να έχει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη».

Ο αρχηγός του μικρού κόμματος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να βγει από το καβούκι της, κάποιοι θέλουν να το αποτρέψουν αυτό. Προειδοποιώ για την Ελλάδα εδώ και χρόνια. Οδεύουμε προς μια περίοδο κατά την οποία ένας θερμός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αναπόφευκτος. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να φτάσει έναν επαρκή αριθμό μαχητικών αεροσκαφών. Δεδομένου ότι η κατάσταση στη Συρία είναι προφανής, οι ιστορικοί εχθροί πιστεύουν ότι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Οι κυρίαρχες δυνάμεις που προσπαθούν να κόψουν το δρόμο της Τουρκίας αναγκάζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία».

Σημειώνοντας ότι επιβάλλονται άδικα εμπάργκο στην Τουρκία, ο Γιλμάζ είπε: «Εναλλακτικά, μπορούμε να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό του στόλου μας αγοράζοντας μεταχειρισμένα αεροπλάνα σε καλή κατάσταση από την παγκόσμια αγορά και εκσυγχρονίζοντάς τα με τη δική μας αμυντική βιομηχανία. Αυτά τα παιχνίδια για το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορούν να μας τα στερήσουν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως πρόσχημα για έναν πόλεμο, στον οποίο η Τουρκία θα θεωρηθεί ηττημένη. Η ασφάλειά μας είναι πάνω από όλα».

«Γιατί ο Μητσοτάκης χαρίζει την Ελλάδα στις ΗΠΑ;»

Στην αγγλόγλωσση ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής Sabah (Daily Sabah) άρθρο του Χακί Οτζάλ, υπό τον τίτλο «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει: Γιατί ο Μητσοτάκης σκορπάει ελληνικά εδάφη στις ΗΠΑ;» αποπειράται να παραλληλίσει τις συνθήκες, πολιτικές αποφάσεις και παρεμβάσεις του διεθνούς παράγοντα, που οδήγησαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία, που -όπως υπογραμμίζει- «θεωρείται η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή στην ιστορία του σύγχρονου ελληνισμού», με την τρέχουσα ελληνική εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «τώρα η Ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Στην πραγματικότητα, η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται αλλά οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν τα λάθη που έκαναν τρομερή την Ιστορία κάποτε. Ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός (δισ-δισέγγονος του Κυριάκου Βενιζέλου [sic], από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του [sic]) Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί να κρατήσει τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι, λέγοντας ψέματα στους ανθρώπους του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχωρεί ελληνικές πόλεις, λιμάνια, νησιά στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων. Παραλείπει ωστόσο να ενημερώσει για τους κινδύνους που δημιουργούν αυτές οι βάσεις για την Ελλάδα. Το πρόσφατο συνωμοτικό σχέδιό του για υποκλοπές τηλεφώνων δημοσιογράφων και πολιτικών της αντιπολίτευσης φαίνεται επίσης να είναι μέρος των προσπαθειών του να αποκρύψει την πραγματική πρόθεση πίσω από την παράδοση ελληνικών εδαφών στις ΗΠΑ. Προσπαθεί να παρουσιάσει αυτές τις βάσεις ως αμυντικό μηχανισμό ενάντια στον ‘τουρκικό κίνδυνο’, κάτι που ουδόλως ισχύει. Πρόκειται πιθανώς για τα πρώτα αποτυπώματα ενός μακροπρόθεσμου NeoCon-Globalist σχεδίου στο πλαίσιο μιας μετά-τη-Ρωσία Επιχείρησης Κίνα, όπως θα ήξερε κάθε παιδί γυμνασίου στη Μόσχα ή στο Πεκίνο. Ωστόσο, [οι βάσεις αυτές] δεν μπορούν να αποτελέσουν αποτρεπτικό μοχλό κατά της Τουρκίας, εάν επέλεγε μια στρατιωτική επιχείρηση εφόσον ή όταν εκδηλωθεί η επιθετικότητα της Ελλάδας κατά των θαλάσσιων συμφερόντων της Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου», υποστηρίζει ο αρθρογράφος, το άρθρο του οποίου καταλήγει επαναφέροντας το θέμα των φερόμενων «ελληνικών παρενοχλήσεων» σε τουρκικά F-16.

https://www.sigmalive.com/news/greece/999812/arxigos-myp-anapofefktos-o-polemos-tourkiaselladas

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s