Εδώ στέλνει το Αμπτουλχαμίντ ο Ερντογάν (ΧΑΡΤΗΣ)

Δηλώσεις πριν από την αναχώρηση του πλοίου Abdulhamid Han έκανε ο Toύρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν γνωστοποίησε πως το Αμπτουλχαμίντ θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας. Η γεώτρηση θα είναι εκτός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο τεμάχιο Γιορουκλέρ 1 το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Χαν, σύμφωνα με την Navtex που δημοσιεύθηκε.

No description available.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Το πλοίο γεωτρήσεων Abdulhamid Han θα ξεκινήσει για την πρώτη του αποστολή στη Μεσόγειο. Η αποστολή του θα είναι περίπου 2 μήνες.Το Abdulhamid Han θα κάνει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «είμαι ενθουσιασμένος, οι ορίζοντές μας είναι λαμπροί για το μέλλον».

Διαβάστε ακόμη: Tατάρ: «Έχουμε δικαιώματα γεώτρησης σε κάθε μέρος που δήλωσαν ως Κ.Δ»

Πρόσθεσε ότι το Αμπτουλχαμιντ αντικατοπτρίζει το νέο τους ενεργειακό όραμα. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε χρήση των δικών μας μέσων για έρευνες και γεωτρήσεις».

Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί μια από τις λίγες χώρες που μπορεί να πραγματοποιεί γεωτρήσεις με δικά της μέσα. «Έχουμε ένα μοναδικό στόλο και με τις κατάλληλες προετοιμασίες κάναμε γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα. Δεν είναι εύκολο να βρούμε κοιτάσματα αλλά όσο περισσότερο ψάχνουμε τότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρούμε. Μέχρι το 2023 θα παρουσιάσουμε τα τελικά αποτελέσματα των γεωτρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μαύρη Θάλασσα».

No description available.

Ακόμη, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση το φυσικό αέριο μετατρέπεται σε ισχυρό όπλο. «To Αμπτουλχαμίντ είναι 7ης γενιάς γεωτρύπανο και για πρώτη φορά η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει αφού ολοκληρώθηκαν οι γεωτρήσεις. Θα στείλουμε το Αμτουλχαμτίντ στην Γαλάζια Πατρίδα στη Μεσόγειο. Θα βρεθεί είναι στον κόλπο της Αλεξανδρέττας. Θα στείλουμε το πλοίο μας Abdulhamid Han στο Yorukler-1, το οποίο απέχει 55 χιλιόμετρα από την ακτή του Γαζή Πασά. Ούτε οι μαριονέτες ούτε εκείνοι που υποκινούν τις μαριονέτες μπορούν να μας εμποδίσουν για δραστηριότητες εξερεύνησης και οι γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία πραγματοποίησε έρευνες από τον κόλπο της Αλεξανδρέττας μέχρι την Αττάλεια όπου και θα στείλει το Αμπτουλχαμίντ για γεώτρηση.

https://www.sigmalive.com/news/international/992469/edo-stelnei-to-amptoulxamint-o-erntogan-xartis

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s