«Διπλωματικό» μεν, ηχηρό δε ράπισμα Μολυβιάτη στον Στόλντεμπεργκ: Σιωπήστε και αντιληφθείτε το ρόλο σας

«Διπλωματικό» μεν, ηχηρό δε το ράπισμα του Πέτρου Μολυβιάτη -τρεις φορές υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή- στον γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλντεμπεργκ που το τελευταίο διάστημα έχει γίνει η «φωνή» του Ερντογάν. Ο κ. Μολυβιάτης με επιστολή του τού υπενθυμίζει το ρόλο και τη θέση του, «κύριε Στόλντεμπεργκ είστε υπάλληλος των κυβερνήσεων που σας διορίζουν ,όχι της Τουρκίας» .

Λέει τα πράγματα με το όνομά τους ο κ. Μολυβιάτης, με ανοιχτή επιστολή του μέσω Καθημερινής καλεί τον Στόλντεμπεργκ, επιτέλους να σιωπήσει και να αντιληφθεί τον ρόλο και την αποστολή του:

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

Τον τελευταίο καιρό προβαίνετε σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές φαινομενικά τηρούν ίση απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα όμως είναι τυπικά απαράδεκτες, ουσιαστικά ευνοούν τον επιτιθέμενο εις βάρος του θύματός του και τελικά είναι επιβλαβείς για τη Συμμαχία.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων που τον διορίζουν και καταβάλλουν τον μισθό του από τα χρήματα των φορολογουμένων τους. Δεν διαμορφώνει πολιτική –αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων– και δεν εκφράζει θέσεις χωρίς την έγκρισή τους. Και προφανώς δεν έχει εγκρίνει τις δηλώσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση.

Ο λόγος υπάρξεως κάθε συμμαχίας είναι προφανώς η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Εδώ όμως έχουμε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία:

— Να διεκδικεί επισήμως και δημόσια τα εδάφη ενός άλλου μέλους, της Ελλάδος. Και συγκεκριμένα, 152 νήσους, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου.

— Να πραγματοποιεί καθημερινά υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα εδάφη αυτά.

Οταν καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

Να έχει αναπτύξει απέναντι των νησιών αυτών τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου και ταυτοχρόνως να απαιτεί και τον αφοπλισμό τους.

https://www.thepressroom.gr/toyrkia/diplomatiko-men-ihiro-de-rapisma-molybiati-ston-stolntempergk-siopiste-kai-antiliftheite

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s