Ο Πάιατ εκθέτει τον Στόλτενμπεργκ; Τι σημαίνει η αναφορά στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ;

Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, Έδωσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή.

Η συνέντευξη αυτή έχει δύο τεράστιες αποκαλύψεις. Η μία είναι η άμεση εμπλοκή του Μάικ Πομπέο, του πρώην υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ, προκειμένου να αποφευχθεί ελληνοτουρκική σύρραξη το 2020. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Τραμπ, στήριξε έμπρακτα την Ελλάδα, απέναντι στην τουρκική απειλή. Πράγμα που φυσικά το γνωρίζουμε, διότι η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F 35 + όλα τα άλλα μέτρα που πάρθηκαν, έγιναν επί κυβέρνησης Τραμπ.

Η δεύτερη και ακόμα σημαντικότερη αποκάλυψη, είναι η ερμηνεία του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, Η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Τουρκίας τους οποίους δυστυχώς υιοθετεί και ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο απερχόμενος πρέσβης υποστηρίζει ότι το άρθρο 5 έχει εφαρμογή και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι μάλιστα εγγύηση για την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η οποία φυσικά απειλείται μόνο από την Τουρκία και κανέναν άλλον.

Η θέση αυτή του Τζέφρυ Πάιατ, Επιβεβαιώνει και την ανάλυση που είχε κάνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση του με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου και του τεκμηρίωσε με αδιαμφισβήτητα νομικά επιχειρήματα γιατί το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να ενεργοποιηθεί και στην περίπτωση της τουρκικής απειλής, ανεξάρτητα εάν η Τουρκία είναι μέλος της συμμαχίας.

Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει άμεσα χρήση των δηλώσεων του πρέσβη, σε όλα τα επίπεδα της συμμαχίας, ειδικά δε στην επόμενη συνομιλία του με τον Στόλτενμπεργκ. Διότι, εάν κρίνουμε με το σιωπητήριο γύρω από την απάντηση Στόλτενμπεργκ σε όσα του κατήγγειλε ο πρωθυπουργός αναφορικά με την εγκληματική δράση της Τουρκίας, δεν θα ήταν καθόλου καλή για την Ελλάδα.

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s