«Αλβανοί πολεμούν μαζί με τους Ουκρανούς βόρεια του Κιέβου»

Ο νεαρός Αλβανός έστειλε βίντεο που δείχνει έναν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη. Ο Ρώσος στρατιώτης, ο οποίος έχει τραύματα στα μάτια και είναι δεμένος, ακούγεται να μιλά στο τηλέφωνο εξηγώντας ότι έχει συλληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Φεβρουάριος 27, 2022. Ελλάδα.

Αν και δεν έχουμε επίσημο αριθμό, λέγεται ότι ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν εναντίον της Ρωσίας αυτές τις 4 μέρες, υπάρχουν και Αλβανοί πολίτες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ένας νεαρός Αλβανός, που αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η ασφάλεια του ίδιου και πολλών συμπατριωτών του, μεταφέρει στο BalkanWeb δραματικές ιστορίες από το μέτωπο του πολέμου.

Ο Αλβανός, που επικοινωνεί με κινητό που έχει αμερικανικό αριθμό, δηλώνει μέλος του ουκρανικού στρατού, ενώ ζει εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ. Ισχυρίζεται ότι μαζί με άλλους 9 Αλβανούς βρίσκονται στο πολεμικό μέτωπο 13 χλμ βόρεια του Κιέβου, ενώ εκφράζει τις ανησυχίες του για την έκβαση του πολέμου.

«Είμαστε 9 Αλβανοί εδώ. Ο μεγαλύτερος είναι 44 ετών. «Ερχόμαστε από διάφορες χώρες, είμαστε Αλβανοί από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, στρατιώτες και πρώην στρατιώτες», είπε.

Ισχυρίζεται ότι ο εχθρός (ρωσικός στρατός) προελαύνει προς το Κίεβο, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις αυτές είναι πολυάριθμες.

«Προχωρούν και η μάχη είναι δύσκολη. Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι πολυάριθμοι, δεν έχουν θάρρος. Πολλοί από τους αιχμαλώτους που έχουμε συλλάβει ισχυρίζονται ότι δεν ήθελαν να πάνε στον πόλεμο και ότι εξαπατήθηκαν. Δεν θέλουν να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο Αλβανός.

Ερωτηθείς για την κατάσταση των Αλβανών στρατιωτών, αν υπήρξαν απώλειες ανάμεσά τους ή τραυματίες, ο Αλβανός δίνει τα καλά νέα ότι χαίρουν υγείας και είναι καλά.

Σχετικό βίντεο

balkanweb.com

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s