Αλβανία: Η Γερμανία δωρίζει νέα οχήματα και στολές στην ειδική μονάδα RENEA

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία δωρίζει στην Ειδική Μονάδα RENEA, δύο ειδικά οχήματα για τη Μονάδα Διαπραγμάτευσης και την Αντιεκρηκτική Μονάδα, στολές και άλλο εξοπλισμό για την Ειδική Μονάδα RENEA και 2 ασθενοφόρα για τα παραρτήματα στο Φίερ και στην Σκόδρα.

Η δωρεά αυτή, σύμφωνα με την αστυνομία, ανέρχεται στο ποσό των 344.464 ευρώ.

Η τελετή παράδοσης των δωρεών οχημάτων, στολών και εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Τμήματος RENEA.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας Γλέντις Νάνο και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Αλβανία κ. Πέτερ Ζινγκράφ .

Ο Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας Γκλέντις Νάνο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας:

«Θεωρώ ιδιαίτερη σημασία αυτή την τελετή, καθώς από σήμερα μερικά νέα οχήματα πλήρη με ειδικό εξοπλισμό για τη Μονάδα Διαπραγμάτευσης και την Αντιεκρηκτική Μονάδα, ιατρικό εξοπλισμό και ειδικές στολές, αξίας συνολικά πάνω από 344 χιλιάδες ευρώ, θα είναι σε χρήση του Ειδικού Τμήματος ΡΕΝΕΑ και των Τμημάτων Ταχείας Επέμβασης.

Χωρίς κανένα δισταγμό, σημειώνω ότι το γερμανικό κράτος, μέσω του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών και της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αλβανία, έχει γίνει πολύ σημαντικός υποστηρικτής και συνεργάτης της αλβανικής αστυνομίας στην εκπλήρωση της αποστολής της.

Η συνεργασία επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, όπως εκπαίδευση, τεχνική βοήθεια, οχήματα, εξοπλισμός και διάφορα υλικά για την Αστυνομία κατά του εγκλήματος, τα Σύνορα και τη Μετανάστευση, τις Ειδικές Δυνάμεις κ.λπ», είπε χαρακτηριστικά.

Gazeta Shqiptare

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s