Μάσλοβ: Συνεχίζεται η προπαγάνδα περί ρωσικής εισβολής – Σαν να ζουν σε «εικονική πραγματικότητα»

«Στη Δύση ορισμένοι πολιτικοί και ΜΜΕ συνεχίζουν την προπαγάνδα τους για μια δήθεν »επικείμενη ρωσική εισβολή» –σαν να ζούσαν σε μια εικονική πραγματικότητα» λέει ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα.


Η Ρωσία δεν έχει σχέδια επίθεσης κατά της Ουκρανίας, τονίζει ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.
Συγκεκριμένα, ο Αντρέι Μάσλοβ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι «δεν έχει σχέδια επίθεσης», κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα» που διενεργείται από τη Δύση.
«Η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα μας δεν έχει σχέδια επίθεσης κατά της Ουκρανίας. Και όμως, στη Δύση ορισμένοι πολιτικοί και ΜΜΕ συνεχίζουν την προπαγάνδα τους για μια δήθεν »επικείμενη ρωσική εισβολή» –σαν να ζούσαν σε μια εικονική πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Μάσλοβ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της συνέντευξής του στο ertnews.gr.

Παράλληλα, παρέπεμψε και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόβ, ότι «δεν θέλουμε πολέμους, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να επιτίθεται ή να αγνοεί τα συμφέροντά μας».

«Όσον αφορά στη διευθέτηση της ενδο-ουκρανικής κρίσης, το Κίεβο πρέπει να εγκαταλείψει κάθε σκέψη επίλυσής της με χρήση βίας και να ασχοληθεί με την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, που εγκρίθηκαν με Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προβλέπουν το σύνολο των μέτρων για τη διευθέτηση της κρίσης» ανέφερε ακόμα.
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι η εφαρμογή από την ουκρανική κυβέρνηση του συνόλου των μέτρων που προβλέπονται από τις Συμφωνίες του Μινσκ «θα βοηθούσε στην εξασφάλιση της ασφάλειας όλων των πολιτών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων και των ομοεθνών σας».
Σε ό,τι αφορά στις προτάσεις της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, σημείωσε ότι «στοχεύουν στη διασφάλιση της αρχής του αδιαιρέτου της ασφάλειας στην Ευρώπη, την οποία έχουν προσυπογράψει όλοι οι εταίροι μας. Αυτή η αρχή σημαίνει ότι κανένα κράτος δεν πρέπει να ενισχύει την ασφάλειά του εις βάρος της ασφάλειας των άλλων».
Υπενθυμίζοντας την «Ιδρυτική Πράξη Ρωσίας-ΝΑΤΟ του 1997, στην οποία το μπλοκ δεσμεύτηκε να μην αναπτύσσει »περαιτέρω και σε μόνιμη βάση σημαντικές δυνάμεις μάχης» στα εδάφη των νέων μελών του», τόνισε ότι «η Ρωσία απαιτεί από το ΝΑΤΟ να τηρήσει ακριβώς αυτό. Τίποτε παραπάνω».

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s