>"Πόλεμος" για το Φάκελο της Κύπρου, με στόχο Έλληνα στρατηγό

>

Για κακόβουλη επίθεση εναντίον του προσώπου του και των αγώνων που έδωσε στη Κύπρο με το όπλο στο χέρι κάνει λόγο σε επιστολή του προς το πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος. Το 1974 ο στρατηγός ήταν διοικητής του 336 Τάγματος,το οποίο αντιμετώπισε τις δυνάμεις του Αττίλα και κράτησε τη Λευκωσία. Η διαμάχη για το πόρισμα του Φακέλου της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στη Μεγαλόνησο.

Την αντίθεση του ΔΗΣΥ στην έκδοση πορίσματος από τη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου, έχει εκφράσει τόσο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Πουργουρίδης, όσο και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής, Γεώργιος Γεωργίου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
»Πουθενά στους όρους εντολής», τόνισε ο κ. Γεωργίου, »δεν παρέχεται στην Επιτροπή η εντολή για σύνταξη πορίσματος, αλλά η ξεκάθαρη εντολή, που δίνεται στην Επιτροπή, είναι η σύσταση ιστορικού αρχείου για την υπό επισκόπηση περίοδο».
Οι κύριοι Πουργουρίδης και Γεωργίου εξήγησαν στους δημοσιογράφους ότι, με δεδομένη την άρνηση της Βουλής των Ελλήνων και των εκάστοτε ελλαδικών Κυβερνήσεων να θέσουν στη διάθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων »το πρωτογενές υλικό όπως τα ελληνικά έγγραφα, τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου, πολιτικών και στρατιωτικών και άλλα ντοκουμέντα που είναι σχετικά με την κρίσιμη αυτή περίοδο της κυπριακής Ιστορίας, η σύνταξη πορίσματος, χωρίς τα έγγραφα αυτά, θα αποτελούσε βάναυση κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας».
Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου και την πρόθεση του Προέδρου της και Αντιπροέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, να εκδώσει πόρισμα, το οποίο να εγκριθεί από τη Βουλή και να δοθεί στη δημοσιότητα, ο κ. Πουργουρίδης δήλωσε ότι η Επιτροπή αυτή, έτσι όπως συστάθηκε από το 1999, έχει σαφείς και συγκεκριμένους όρους εντολής, να προχωρήσει στη σύσταση ιστορικού αρχείου, το οποίο θα αφορά την περίοδο 1967 – 1974 και θα φυλάσσεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Βουλής.


Πουθενά, είπε ο κ. Πουργουρίδης, δεν γίνεται αναφορά για έκδοση πορίσματος, κάτι που θα μπορούσε να κάνει ένα Δικαστήριο ή μια ειδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετείχαν και ακαδημαϊκοί και που θα διερευνούσε όλες τις πτυχές και θα διασταύρωνε στοιχεία για να καταλήξει ενδεχομένως σε συμπεράσματα. »Ως Δημοκρατικός Συναγερμός», τόνισε ο κ. Πουργουρίδης, »δεν θα επιτρέψουμε να κακοποιηθεί η σύγχρονη ιστορία του τόπου και να θυματοποιηθεί οποιοσδήποτε άνθρωπος». »Με όλα τα πολιτικά μέσα που διαθέτουμε», πρόσθεσε, »θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη».
συνέχεια εδώ

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s