>Περίφραξη ασφαλείας στον Έβρο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

>

Mε καθυστέρηση δεκαετίας, το ελληνικό κράτος προχωρά επιτέλους στην ανέγερση περίφραξης ασφαλείας στον Έβρο προκειμένου να αναχαιτισθούν τα τεράστια κύματα λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η περίφραξη ασφαλείας αποτελεί πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και θα κατασκευαστεί στη περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, το οποίο αποτελεί και το πλέον προσβάσιμο σημείο διείσδυσης λαθρομεταναστών της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

O συνολικού μήκους 12,5km και ύψους 10 ποδών φράκτης από συρματόπλεγμα θα επιτηρείται τόσο από ηλεκτρονικά μέσα (θερμικές κάμερες και ανιχνευτές κίνησης) όσο και από περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της FRONTEX. Στην αναγκαιότητα κατασκευής περίφραξης ασφαλείας είχε αναφερθεί προ ημερών το blog Εν κρυπτώ, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα του μέτρου:

• Υψηλή και άμεση απόδοση.
• Οικονομική διαχείριση ανθρωπίνων πόρων για επιτήρηση των συνόρων.
• Αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από πάρεργα που ταλαιπωρούν το προσωπικό κι επιδρούν αρνητικά στο ηθικό.
• Επίδειξη αποφασιστικότητας με πολιτικοδιπλωματικές προεκτάσεις, ιδίως εναντίον της μονίμως κακόπιστης κι εχθρικής Τουρκίας.
• Εξασφάλιση χρόνου και πολιτικού κεφαλαίου για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος, με την Τουρκία.
Η εφαρμογή του μέτρου δεν αποκλείεται βέβαια να συναντήσει αντιδράσεις από θλιβερές μειοψηφίες ακροαριστερών που στο όνομα του (επιχορηγούμενου) ανθρωπισμού νομιμοποιούν τις δραστηριότητες των σύγχρονων δουλεμπόρων και απεργάζονται τον εποικισμό του ελληνικού κράτους από αλλοεθνείς.


strategyreport

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s