>Αιφνίδιος θάνατος της Μαρίας Τσάκου – Πρόεδρος του Ιδρύματος "Μαρία Τσάκου" για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Ουρουγουάη

>

Συντετριμμένη η μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια από τον ξαφνικό θάνατο της Μαρία Τσάκου, κόρης του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και αδελφής του Νίκου Τσάκου. Συντετριμμένη είναι η εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου από τον ξαφνικό θάνατο της Μαρίας Τσάκου, κόρης του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και αδελφής του Νίκου Τσάκου, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Ν.Υόρκη. Η 45 χρονη Μαρία Τσάκου είχε αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων της οικογένειας και ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκου» που ιδρύθηκε στην Ουρουγουάη, για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στη μνήμη της γιαγιάς της, και μητέρας του Παναγιώτη Τσάκου.

Το Ίδρυμα Τσάκου παρέχει την δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και μεταφοράς στοιχείων του Ελληνικού Πολιτισμού σε 6.000 Ουρουγουανούς σπουδαστές. Η Μαρία ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα στην παγκόσμια ναυτιλία και εκτός των άλλων, συντόνιζε τις δραστηριότητες του ομίλου της οικογένειας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Διατηρούσε ναυτιλιακό γραφείο στην Αργεντινή. Η οδύνη και ο πόνος της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας της Ελλάδας είναι μεγάλος. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τη μεγάλη χαρά του γάμου της παρουσιάστριας Βίκυς Καγιά και του Νίκου Κριθαριώτη, που έγινε στο Κτήμα της οικογένειας στις 10 Οκτωβρίου, θα σκίαζε, αυτό το αναπάντεχο και δυσάρεστο γεγονός. Η Μαρία ήταν κουμπάρα της Βίκυς και του Νίκου στον γάμο, μαζί με τον πατέρα της, καπετάν Παναγιώτη Τσάκο. Το επίσημο site του ιδρύματος ανάρτησε σήμερα την αναγγελία του θανάτου της κόρης της εφοπλιστικής οικογένειας, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του ιδρύματος στην οικογένεια Τσάκου. Η σορός της Μαρίας Τσάκου, σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Χίο, όπου την Τρίτη θα γίνει η κηδεία της.

 newsit

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s