>Υπογράφεται η σύμβαση των υποβρυχίων

>

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defence-point.gr αύριο το πρωί στις 9.30 υπογράφεται τελικά η σύμβαση για τα δύο υποβρύχια Type 214 μετά τη χτεσινή κύρωσή της από τη Βουλή. Η υπογραφή της σύμβασης επιλύει και τυπικά ένα πολύπλοκο πρόβλημα σχεδόν ένα χρόνο μετά από τις 21 Σεπτεμβρίου 2009 που η TKMS ανακοίνωσε επίσημα στην τότε ελληνική κυβέρνηση την πρόθεσή της να πτωχεύσει τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και να παραπέμψει τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΙ στη διαιτησία.

Ένα πρόβλημα το οποίο η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε και έπρεπε να διαπραγματευτεί με τη γερμανική πλευρά υπό δύσκολες συνθήκες λόγω της αδύνατης νομικής θέσης στην οποία είχε περιέλθει το ελληνικό δημόσιο.
Θεωρητικά, η υπογραφή της σύμβασης θα ανοίξει και το δρόμο για την μεταβίβαση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΝΑΕ στην Abu Dhabi Mar (ADM) όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές υπάρχουν πολλά ζητήματα που ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την ADM και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς ίδιους με αυτούς που ακολούθησε η διαδικασία το τελευταίο διάστημα (σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τη ραθυμία του Ιουλίου-Αυγούστου) ώστε αφενός να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και αφετέρου η νέα εποχή για τα ΕΝΑΕ να στηριχτεί σε ισχυρές βάσεις που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη των ναυπηγείων αλλά και γενικότερα της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

defencepoint

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s