>Βρετανοί εκπαιδεύονται για τρομοκρατικές ενέργειες

>

Είκοσι Βρετανοί πολίτες ακολουθούν εκπαίδευση για τρομοκρατικές ενέργειες σε στρατόπεδα του Πακιστάν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph. Η Αλ Κάιντα και εξτρεμιστές που ανήκουν σε παρακλάδια του τρομοκρατικού δικτύου διασφαλίζουν την εκπαίδευση νεαρής ηλικίας μουσουλμάνων, κατόχων βρετανικών διαβατηρίων, στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές του βορειοδυτικού Πακιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει την εκμάθηση χρήσης πυροβόλων και εκρηκτικών με σκοπό να πραγματοποιούν επιθέσεις με «πυροβόλα» στο έδαφος της Βρετανίας, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν 15 έως 20 Βρετανοί στα στρατόπεδα», δήλωσε στην εφημερίδα από το Ισλαμαμπάντ πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η πληροφορία αυτή γίνεται γνωστή μια ημέρα μετά τη μετάδοση από τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης, ότι υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών χωρών αποκάλυψαν σχέδια για απόπειρες επιθέσεων που έχουν σχέση με το δίκτυο της Αλ Κάιντα στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία. Σύμφωνα με τις πηγές των ίδιων μέσων ενημέρωσης, ταυτόχρονες επιθέσεις σε διάφορα σημεία, όπως η αιματηρή επίθεση με 166 νεκρούς στο Μουμπάι της Ινδίας το 2008, σχεδιάζονταν στο Λονδίνο και σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ωστόσο το σχέδιο αποκαλύφθηκε ενώ ήταν σε αρχικό στάδιο.

protothema

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s