>Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α’, ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ – ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ!

>

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Επ’ ευκαιρία της Λαμπροφόρου ημέρας της Εγέρσεως εύχομαι εκ’ βάθους καρδίας πρός πάντας Υμάς την χάριν και την ευλογίαν της Αναστάσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Χθές ακόμη συνεπορεύθημεν μετά του Εσταυρωμένου τον ανηφορικόν δρόμον του Γολγοθά και συνεσταυρώθημεν μετ Αυτού. Είδομεν επί ξύλου κρεμάμενον τον Αρχηγόν της Ζωής, τον γλυκήν Ιησούν, μη εχοντα <<είδος ουδε κάλλος, αλλά το είδος αυτού άτιμον και εκλειπόν παρά πάντας τους υιούς των ανθρώπων>>(Ησ.νγ΄, 3). Και εθρηνήσαμεν επιτάφιον θρήνον μετά της Πάναγνου Μητρός Του και των ιερών Μαθητών. Παρακολουθήσαμεν την ταφήν Αυτού εις τον Ζωοδόχον Τάφον και συνεκλείσθημεν μετά των <<πενθούντων και κλαιόντων>> Αποστόλων εις το υπερώον της Ιερουσαλήμ. Την σιωπήν και την κατηφειαν του Μεγάλου Σαββάτου, η οποία προεμήνυε τον ερχόμενον θρίαμβον, διεδέχθη τώρα η <<ιερά και πανέορτος αυτη η σωτήριος νυξ και φωταυγής>> και αντήχησεν ο νικητήριος παιαν <<ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ>>.
Παραμερίζομεν σήμερον την θλίψιν και την οδύνην της ψυχής. Λησμονούμεν τον κόπον μας, ενώ δεχόμεθα την θείαν γλυκύτητα της <<κλητής και αγίας ημέρας>> να φαιδρύνη τα χείλη μας. Η σκέψις μας στρέφεται νοσταλγικά προς Εκείνον, ο οποίος δια της Αναστάσεως Του εχάρισεν εις τον κόσμον ζωήν και ελπίδα, επάτησε τον θάνατον και ενίκησε την αμαρτίαν. Εκεί που σβήνουν αι ελπίδες μας νέαι ανθίζουν και συνεχίζει τον ρυθμόν της η ζωή. Ο Σταυρός του Κυρίου παρηγορεί τον άνθρωπον εις τας τραγικότητας του, ακόμη και εμπρός εις τον θάνατον, αφού και ο αθάνατος Λόγος του Θεού εγεύθη, το πικρόν του θανάτου ποτήριον.
Ο Σταυρόςς έφερεν εις τον κόσμον την Ανάστασιν. Ας παύσουν λοιπόν τα δάκρυα των όπου γης πενθούντων και οι στεναγμοί των αδικιμένων.Ουδείς πλεον λόγος να είμεθα σκυθρωποί. Ο Χριστός Ανέστη!<<Δεύτε πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν την του Χριστού Αγίαν Ανάστασιν!
Επι τούτοις, επικαλούμενος εφ’ υμάς πλούσιαν την εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου πηγάσασαν χάριν και ευλογίαν του υπερ ημών Παθοντος και Ανασταντος Χριστου, εν αγαπη πατρικη περιπτυσσομαι παντας υμας,τα αγαπητα μου πνευματικα τεκνα ευχαριστω δε εκ μεσης καρδιας δια την αγαπην και την συμπαραστασιν υμων εις την προσωπικην Ημων δοκιμασιαν την οποιαν και αντιμετωπιζομεν εχοντες κατα νουν το ρηθεν <<ΕΙΣ ΚΑΘΕ ΓΟΛΓΟΘΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ>>!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ!
Μετά Πατρικών και Πατριαρχικών ευχών
+ Ο ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ…
ΒΑΠΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ
Ο ΠΟΙΜΕΝΑΣ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΒΑΠΤΙΣΗ
ΑΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΘΕΙΝ ΠΡΟΣ ΜΕ
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s