>Προμήθεια – εξπρές 160 εκατ. € για την Πολεμική Αεροπορία

>Προμήθεια-μαμούθ για ανταλλακτικά αεροσκαφών, ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε μέσα σε μια νύχτα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάτω από την πίεση των τελευταίων εξελίξεων στο Αιγαίο.
Οπως «ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα», έτσι και οι αμυντικές βιομηχανίες τρίβουν τα χέρια τους κάθε φορά που το θερμόμετρο της έντασης ανεβαίνει στο Αιγαίο. Από την τελευταία θερμή ένταση στο Αρχιπέλαγος, προς το παρόν κερδισμένες βγαίνουν οι αμερικανικές εταιρείες που επί χρόνια προμηθεύουν ανταλλακτικά στην ελληνική πολεμική αεροπορία. Η συγκεκριμένη προμήθεια της τάξεως των 160 εκατομμυρίων ευρώ προωθείται ήδη με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης και με την ένδειξη του «κατεπείγοντος». Φυσικά, καμία διάθεση από την πολιτικοστρατιωτική ηγεσία για προκήρυξη διαγωνισμών και χωρίς την κατάρτιση των στοιχειωδών τεχνοοικονομικών μελετών. Κοινώς, ο Β. Μεϊμαράκης έδωσε το «πράσινο φως» να διατεθούν 160 εκατ. ευρώ για ανταλλακτικά της πολεμικής αεροπορίας, χωρίς προηγουμένως να γνωρίζει πόσο θα αυξηθεί ο δείκτης διαθεσιμοτήτων των ιπτάμενων μέσων και για πόσο χρονικό διάστημα. Οπως λέει και ο λαός, δίνει 160 εκατ. ευρώ για να αγοράσει «γουρούνι στο σακί». Εναν «κουβά» ανταλλακτικών που ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια πού και πότε θα χρησιμοποιηθούν.Είναι τοις πάσι γνωστό ότι επί δεκαετίες εξακολουθούν να υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στον χώρο των ανταλλακτικών.
Ο τρόπος με τον οποίο τα προμηθεύονται οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι αναχρονιστικός και χωρίς τεχνοοικονομικούς δείκτες, επιτρέποντας έτσι αυθαιρεσίες. Για παράδειγμα, αγορές πανάκριβων υλικών που ουδέποτε χρησιμοποιούνται και υπερτιμολογήσεις, καθώς δεν γίνονται διαγωνισμοί που θα μπορούσαν να επιτευχθούν καλύτερες τιμές.

συνέχεια εδώ…
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s