>Μεχμέτ Μποσταντζί: Στα "χέρια" της ΕΥΠ ο πράκτορας της τουρκικής MIT

>Λέγεται Μεχμέτ Μποσταντζί. Είναι φωτογράφος στο επάγγελμα. Κατάγεται από το Μεγάλο Δέρειο. Την περιοχή που μάθαινε τα παιδιά των Πομάκων ελληνικά η Χαρά Νικοπουλου, κόρη του γνωστού αρεοπαγίτη που είχε υποστεί χωρίς την προστασία της ελληνικής κυβέρνησης, διωγμούς, προσβολές και προπηλακισμούς. Ο Μποσταντζί είναι -καθ’ομολογίαν του- πράκτορας της ΜΙΤ που εργαζόταν για τη «μητέρα» πατρίδα. Την Τουρκία των φόνων, των γκρίζων λύκων και των βασανιστηρίων. Στη περιοχή της Θράκης είναι κοινό μυστικό, τι δουλειές και παρτίδες είχε τόσο με τον Τούρκο Πρόξενο στη Κομοτηνή, όσο και με τα μεγαλοφεντικά του. Τα γεράκια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών του κεμαλισμού και της στρατοκρατίας.
Ο Μεχμέτ Μποσταντζί, όπως μας ενημερώνουν φίλοι μας, γνώστες της περιοχής, αποκαλείτο το “τουρκόσκυλο του Τσιλικίρ Μαχαλά”, των “Σιδεράδικων” της πόλης. Ο καθ’ομολογίαν , πράκτορας των Τούρκων, εκτός από τις πολύ αναλυτικές φωτογραφίες που χρόνια τώρα τραβούσε για τους φίλους γείτονές μας που μας αγαπάνε, βιντεοσκοπούσε και τους γάμους των Ορθοδόξων της περιοχής. Επίσης ήταν ένα είδος κουκουλοφόρου, ταγματασφαλίτη που υπεδείκνυε με τον δείκτη του χεριού του, σαν επαίσχυντος ρουφιάνος τους Πομάκους που δεν γούσταραν την Τουρκιά.
Όταν τον έπιασαν προχτες οι ελληνικές αρχές (μετά από παρακολούθηση του κλιμακίου της ΕΥΠ), λένε ότι έδωσε πολύ κόσμο μέσα από την ΜΙΤ. Πριν φτάσουν τα τσιράκια οι δικηγόροι του και προλάβουν να του κλείσουν το στόμα. “Μίλα ρε” του είπαν και ξέρασε. Αυτό είναι το μόνο που προβληματίζει. Πως ξέρασε με τόση ευκολία…!
Η υπόθεση κρίνεται πολύ σοβαρή. Και για να αποκαλυφθεί σημαίνει ότι είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Θα έχουμε εξελίξεις. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Ποιός μένει ακριβώς απέναντι από την είσοδο της 21ης Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, στην Κομοτηνή;
Τι ξέρασε, ο συλληφθείς κατάσκοπος, πριν τον συμβουλέψει ο Μουσουλμάνος δικηγόρος του, για τη δράση του Γεν. Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, τα οποία θα φέρουν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τους Τούρκους «διπλωμάτες», που υπηρετούν εκεί…

http://www.adiakritos.gr/?p=3675

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s