>Η περίφημη ADL (Anti-Defamation League), χτυπά την Ελλάδα!

>Οργάνωση που επιτίθεται στην…Ελλάδα και στα ελληνικά ΜΜΕ, η περίφημη ADL (Anti-Defamation League), η οποία κατηγορεί όλους όσους κάνουν ακόμα και κριτική στο Ισραήλ ή στην πολιτική του, ως αντισημίτες! Η Οργάνωση, μ’ έδρα τις ΗΠΑ, έχει πολλές φορές κατηγορήσει ΜΜΕ στην Ελλάδα (ειδικά την »Ελευθεροτυπία»), αλλά κι ‘Ελληνες πολιτικούς γιά »αντισημιτισμό. Η ADL, έχει αναλάβει »εργολαβικά» την λασπολογία και τον χαραχτηρισμό εναντίον όσων κάνουν κριτική στο Ισραήλ, ακόμα και όσων καταδικάζουν τις κατά καιρούς αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις των δυνάμεων ασφαλείας του. Η ΑDL, συνεργάζεται, ανεπίσημα, με την American Jewish Committee, την οργάνωση »λόμπι» ΑIPAC κ.ά.«Πριν από τρία χρόνια η ADL, μια από τις οργανώσεις που έχει άμεση σχέση με το εβραϊκό Λόμπι των ΗΠΑ, εγκάλεσε επί αντισημιτισμώ ορισμένα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιογράφους και γελοιογράφους. Απευθύνθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ζήτησε, προς αντιμετώπισιν του φαινομένου, να επιληφθεί η ελληνική κυβέρνηση! Αντισημιτισμός, κατά την αντίληψη της ADL -όπως αποδεικνύεται από το υλικό που κρίνει επιλήψιμο- θεωρείται οιαδήποτε κριτική στην πολιτική και την εν γένει πολιτεία του Ισραήλ. Κλασικό σύμπτωμα τρομοκρατικής επιθετικότητος: η εύλογη ευαισθησία για φαινόμενα αντισημιτισμού μεταβάλλεται σε απόπειρα φίμωσης εκείνων που εναντιώνονται στις επιλογές του Ισραήλ…Οπως σημείωσε χθες στην «Ε» ο Τάκης Μίχας, ορισμένες εβραϊκές οργανώσεις επιχειρούν να φιμώσουν εν ψυχρώ ώς και Εβραίους που διαφωνούν με την πολιτική του Ισραήλ στο Μεσανατολικό. «Είναι σοβαρό και ανατριχιαστικό γεγονός», λέει ο Αμερικανοεβραίος ιστορικός Τόνι Τζουντ, θύμα του λόμπι… «Οι ηγέτες του «επίσημου» εβραϊσμού στις ΗΠΑ είναι αντιφιλελεύθεροι ψεύτες, φανατικοί-φασίστες, όπως συνηθίζεται να λέμε. Αντιπροσωπεύουν μια μόλυνση που επιπλέει στα απόβλητα κάθε δημοκρατίας», λέει ο Τζουντ…
Όμως, ποιοι -και πόσοι- έχουν αντιδράσει μέχρι σήμερα; Ελάχιστοι, αν κρίνουμε από το προκλητικό διάβημα της ADL που αφορά στη χώρα μας. Κι όπως λέει ο Αμερικανοεβραίος ιστορικός: Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι ηγέτες ορισμένων εβραϊκών οργανώσεων, αλλά κυρίως «αυτοί που αρνούνται να τους αντικρούσουν». Υπέρμαχοι του πλουραλισμού κατά τα άλλα, και άκρως ευαίσθητοι στο θέμα της ελεύθερης έκφρασης. Αν τους αποκαλέσουμε «κότες» και υποκριτές, θα είναι ύβρις;» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 31/10/2006)
«Πρόκληση μεγέθους: Ταξιδιωτική οδηγία να μην επισκεφθούν οι Εβραίοι την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξέδωσε η εβραϊκή οργάνωση «Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ». Διότι, «τα κρούσματα αντισημιτισμού και ξενοφοβίας βαίνουν αυξανόμενα»…Πριν από λίγο καιρό το «Κέντρο» αυτό είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό (!) να λογοκρίνει ένα έργο τέχνης. Επίσης, τόσο το «Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ» όσο και η περίφημη ADL (Οργάνωση εναντίον της Δυσφήμησης) είχαν ζητήσει -πάλι από την κυβέρνηση της Ελλάδος- να… λογοκρίνει σκιτσογράφους και κείμενα, δήθεν αντισημιτικά. Εξωφρενική η συμπεριφορά και θρασύτατες οι παρεμβάσεις του «Κέντρου» και της ADL- ανεξαρτήτως του αν έχουν κάποια βάση ορισμένες από τις ενστάσεις τους ή αν πράγματι υφέρπει αντισημιτισμός στην Ελλάδα. Αλλού το κρίσιμο: Τέτοιου είδους παρεμβάσεις -προκλητικές και άκομψες- παροξύνουν τα πράγματα παρά ευνοούν την εννόηση, την εξομάλυνση (μέσω της γνώσης) και εν τέλει την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρουσμάτων αντισημιτισμού. Λες και επιδιώκουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά οι μπαγάσηδες» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 22/11/2003).
Μιά ματιά στα δημοσιεύματα γιά την Ελλάδα των τριών Οργανώσεων (ADL, AJC, AIPAC, B’nai B’rith) στις ιστοσελίδες τους, δείχνει ότι δεν εκφράζονται θετικά γιά την χώρα μας. ΕΙΔΙΚΑ αναφέρουμε και την περίπτωση του «Κέντρου γιά Δημόσιες Υποθέσεις της Ιερουσαλήμ», σύμφωνα με το οποίο, Καραμανλής, Χριστόδουλος, πολιτικοί και κάποια ελληνικά ΜΜΕ θεωρούνται «αντισημίτες». Το Κέντρο αναρωτιέται ακόμα, αν η Ελλάδα είναι η πλέον «αντισημιτική» χώρα στην Δυτική Ευρώπη. Όλοι οι παραπάνω Οργανισμοί, συνεργάζονται μεταξύ τους».

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s