>Η προπαγάνδα της γειτονικής ΜΙΤ εμφάνισε και "κατεχόμενη Νότια Κύπρο"!

>Για «κατεχόμενη Νότια Κύπρο» κάνουν λόγο στο διαδίκτυο οι Τούρκοι. Στον κυβερνοχώρο εστιάζει πλέον η ΜΙΤ τις προσπάθειές της, προσπαθώντας να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο. Στην ιστοσελίδα http://www.atcanews.org, τον ιστοχώρο των Τουρκοκυπρίων ομογενών (Association of Turkish Cypriots Abroad), όπως αναφέρεται στην προμετωπίδα, απ’ όπου μόνο το λογότυπο της ΜΙΤ απουσιάζει (πρέπει να τηρήσουν και τα προσχήματα…), διαβάζουμε απίστευτα πράγματα. Και αυτά, την ώρα που συνεχίζονται οι εκταφές δολοφονημένων Ελληνοκυπρίων, αναδεικνύοντας τη γενοκτονία στο νησί το 1974, κατά των Ελλήνων.

Διαλέξεις σε βρετανικά ΑΕΙ
Εκεί λοιπόν μαθαίνουμε ότι στις 7 Μαΐου 2009, οργανώθηκε στο London School of Economics μια διάλεξη από τον σύλλογο εν ονόματι «Association For Cypriot, Greek & Turkish Affairs» (τι είναι αυτό πάλι;), με ομιλητή τον τουρκικής καταγωγής δικηγόρο Alper Ali Riza, με θέμα την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο προαναφερόμενος δικηγόρος, εκπροσωπεί έναν κατευθυνόμενο τύπο, έναν Τουρκοκύπριο εν ονόματι Mehmet Bayramoglu, που επικαλείται το άρθρο 189 της ΕΕ και επιθυμεί μέσω προσφυγής στα αρμόδια όργανα, «να διασφαλίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα των εν Ευρώπη Τουρκοκυπρίων». Λες και τους απαγόρευσε κανείς να ψηφίσουν στην ελεύθερη Κύπρο… Για όλα αυτά μας ενημερώνει το πιόνι της ΜΙΤ στο Λονδίνο, Cetin Ramadan.

Δεν έχουν… φωτογραφίες
Έχετε δει ποτέ κάποιους να χρησιμοποιούν φωτογραφίες, που δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα; Γιατί καλή η προπαγάνδα, αλλά κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα της στοιχειοθέτησης… Στην ιστοσελίδα, με τίτλο «Οι παραβιάσεις εναντίον τουρκοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Νότια Κύπρο, έχει στοιχειοθετηθεί και προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Μια περιήγηση, πραγματικά προκαλεί το γέλωτα. Υπάρχουν φωτογραφίες χέρσας γης και ενός λιβαδιού στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, όπου αναγράφονται στις λεζάντες αστεία πράγματα όπως «κάποτε εδώ υπήρχε ένα τέμενος που καταστράφηκε», ενώ απεικονίζεται ένας μιναρές με δύο-τρεις τρύπες, λένε αυτοί από σφαίρες και αυτό παρουσιάζεται ως τεκμήριο… βανδαλισμού!
Για να πείσεις κάποιον για ο,τιδήποτε και δη στην Ευρώπη των τεχνοκρατών και των θιασωτών του ορθού λόγου, πρέπει να έχεις στοιχεία. Οι νόμοι εκεί δεν ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και δικαιοδοτικών οργάνων γενικότερα, ευνοούν όλες την ελληνική πλευρά.

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s