>Ομάδα της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν, πίσω από την δολοφονία του Σολωμού

> Σε ερώτηση κατά πόσον ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκε από ομάδα της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε άγνοια.Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η τουρκική εφημερίδα »Ταράφ» στο χθεσινό της φύλλο έγραψε ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης Εργκενεκόν γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Σολωμού από ομάδα της Εργενεκόν, αποτελούμενη από 23 άτομα.

Στη διάλεξη που έδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο.Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ταλάτ αναφέρθηκε και στην απόφαση Οραμς και είπε ότι το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων »τοποθέτησε βόμβα στο τραπέζι των συνομιλιών».
Ο κ. Ταλάτ ισχυρίζεται ακόμα ότι η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα την χωρίς ευελιξία διαπραγμάτευση της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες και ειδικά στο περιουσιακό.Σε ερώτηση κατά πόσον ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκε από ομάδα της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε άγνοια.Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η τουρκική εφημερίδα »Ταράφ» στο χθεσινό της φύλλο έγραψε ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης Εργκενεκόν γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Σολωμού από ομάδα της Εργενεκόν, αποτελούμενη από 23 άτομα.
Η ομάδα αυτή έφθασε στα κατεχόμενα με αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη βάση Ιντζιρλίκ των Αδάνων και προσγειώθηκε σε παράνομο στρατιωτικό αεροδρόμιο των κατεχομένων.Το άτομο που φέρεται να πυροβόλησε τον Σολωμού, όπως γράφει, »είναι κάποιος Μεχμέτ, ο οποίος υπηρετούσε στο νομό Σίιρτ της Τουρκίας».Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τη νέα ψευδοκυβέρνηση ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι ο Ντερβίς Ερογλου τόσο ως αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας όσο και μετά τις παράνομες εκλογές, εξέφρασε την υποστήριξή του στον ίδιο και στη διαδικασία των συνομιλιών.

iKypros
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Κύπρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s