>Το 1827 στην Ελληνική Εθνοσυνέλευση φυσικά υπήρχαν και εκπρόσωποι των Μακεδόνων!!!

>

Όπως αποκαλύπτει το History of Macedonia, στην Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών, υπάρχουν δύο επιστολές-φωτιά, οι οποίες διαλύουν πλήρως όλους τους Σκοπιανούς ισχυρισμούς. Οι επιστολές αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ότι οι Μακεδόνες ως Έλληνες που ήταν, έπαιρναν μέρος στις Ελληνικές Εθνοσυνελεύσεις ακόμα και στην Εθνοσυνέλευση του…. 1827!!!!
Η πρώτη επιστολή με ημερομηνία 7 Απριλίου 1827 απευθύνεται στους Ιω. Κωλέττη και Γρ. Σούτζο, τους ανθρώπους που θα εκπροσωπούσαν τους Μακεδόνες στην Εθνοσυνέλευση. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ακολουθεί όπου και τονίζεται η Ελληνικότητα των Μακεδόνων και η «εύλογη επιθυμία τους» να εκπροσωπηθούν στην Ελληνική Εθνοσυνέλευση «προς ωφέλειαν της πατρίδος και τού έθνους».
«Επειδή επληρωφωρήθημεν, ότι η συνέλευσις, αρχίζει και γίνεται, έκρίνα-μεν εύλογον και ημείς, τα μακεδονο-ολυμπιακά άρματα ινασυναγωνισθήτε καί η εκλαμπρότης σας, μαζύ μέ τον ……και την συνέλευσιν εις την συνέλευσιν προς ωφέλειαν της πατρίδος και τού έθνους καί σας έχωμεν πληρεξουσίους, στό να παραστήσετε στας παραμικράς μας εκδηλώσεις»

Η Δεύτερη αποστολή με ημερομηνία 7 Απριλίου 1827 αποστέλλεται προς στην Διοικητική Επιτροπή της Ελλάδος και ανακοινώνει την εκλογή των Ιω. Κωλέττη και Γρ. Σούτζο ως πληρεξούσιους των Μακεδόνων στην Εθνική Συνέλευση αλλά και μετά απο αυτήν ενώπιον της Διοίκησης.
Τα έγγραφα-επιστολές προέρχονται απο την Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών (Συλλογή Ιω. Κωλέττη).
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Μακεδονικό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s