>Λαθρομετανάστευση και Εθνική ασφάλεια

> Η ελληνική αμυντική πολιτική εντάσσει ορθά το παγκόσμιο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στις εν δυνάμει ασύμμετρες απειλές, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «η ευκολία των διεθνών μετακινήσεων και επικοινωνιών και η διαπερατότητα των διεθνών συνόρων σε πολλές περιοχές του κόσμου (όπως π.χ. στην πρώην ΕΣΣΔ και τα Βαλκάνια) συνείργησαν στην δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς για παράνομα αγαθά και δραστηριότητες και δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για την αλματώδη αύξηση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και της λαθρομετανάστευσης, του εμπορίου ναρκωτικών και της διαφθοράς».

Πράγματι η λαθρομετανάστευση ενέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια ενός κράτους καθώς:

1. Μπορεί να αποσταθεροποιήσει μέσω της δημογραφικής αλλοίωσης συγκεκριμένες περιοχές, ιδιαίτερα τις ακριτικές, και να μειώσει σε δραματικό βαθμό την εθνική ομοιογένεια του πληθυσμού, που αποτελεί βασικό συντελεστή ισχύος ενός κράτους.

2. Επιβαρύνει με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος το κράτος και φθείρει τις υποδομές του.

3. Αποτελεί πρόσφορο μέσο διείσδυσης ξένων μυστικών υπηρεσιών και αποκόμισης ευαίσθητων πληροφοριών για την επιτήρηση-αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών.

4. Ενθαρρύνει την εξάπλωση τόσο του οργανωμένου εγκλήματος όσο και δικτύων τρομοκρατών.

5. Ενδέχεται να αποτελέσει απειλή για τη δημόσια υγεία από την εισαγωγή νέων ή άγνωστων νοσημάτων/ιών ή επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εκλείψει.

Η Ελλάδα αν και δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό δέχθηκε ανεξέλεγκτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν δύναται να αφομοιωθεί από την Ελληνική κοινωνία για λόγους εθνικούς-πολιτισμικούς-θρησκευτικούς. Εάν η τριτοκοσμική Αλβανία των 3,5 εκατ. μας έστειλε παράνομα το ένα, πόσους άραγε θα μας στείλει η Τουρκία των 70 εκατ. και μάλιστα νόμιμα, σε περίπτωση που ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Aόρατοι εχθροί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s