>Οι… ειρηνικοί γείτονες μας επισκέφθηκαν και πάλι ένοπλοι

>

Tρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από 16 συνολικά αεροσκάφη, από τα οποία τα οκτώ ήταν οπλισμένα, προκάλεσαν στο κεντρικό Αιγαίο τρεις παραβάσεις και πέντε παραβιάσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις η τουρκική προκλητικότητα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από την Πολεμική μας Αεροπορία.
«Αξιολογούνται αυτή τη στιγμή όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου συμβάντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας. Η Τουρκία δεν μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες συνέχεια για όσα δεν πράττει, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει, να θέσει τέλος, να βάλει τελεία, σε συμπεριφορές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, ούτε βεβαίως με τις συμμαχικές σχέσεις που θέλει να διατηρεί με τη γείτονά της, την Ελλάδα.
Η Ελλάδα συμπεριφέρεται με άψογο τρόπο προς την Τουρκία και πρέπει και η Τουρκία να επιδείξει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ε. Αντώναρος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηκε για την παρενόχληση αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας και τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού της Τουρκίας ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τη μη βελτίωση των σχέσεων των δύο κρατών.
Στο μεταξύ για το θέμα της παρενόχλησης ελληνικού επιβατικού αεροσκάφους, στην εναέρια περιοχή άνωθεν της Λήμνου, δεν υπήρξε επιβεβαίωση ούτε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ούτε από την εταιρεία Aegean.

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s