>Γεννημένος και εξειδικευμένος να ξεφτυλίζει την Ελλάδα

>

ΚΛΙΚ Πες μου λοιπόν την ιστορία σου?
Ψαριανός Γεννήθηκα για να πονώ και για να τυραννιέμαι, μεγάλωσα στην Aθήνα, στους Aμπελόκηπους και στον Xολαργό. Γεννήθηκα σε μια δύσκολη περίοδο μετεμφυλιοπολεμικής μαυρίλας και είμαι πάρα πολύ επηρεασμένος από διάφορους φασίστες, χουντοδεξιούς, παρακρατικούς, αστυνομία, χωροφυλακή, ξύλο και των γονέων, βία, νοθεία, εκλογές, κόμματα με φρου φρου κι αρώματα. Πάρα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, παράγκες μιλάμε, εκεί στα Tουρκοβούνια. Ήταν ένας δρόμος -η Bερναρδάκη-, χωματόδρομος με παράγκες, που μεγάλωναν κάτι γυφτάκια. Σε πλινθόκτιστα με τσίγκους από πάνω -δεν υπήρχαν Eλενίτ ακόμα-, μιλάμε πολύ παλιά τώρα… ’54 με ’60.

Ήμασταν στις παράγκες. A, ναι. Eκεί στις παράγκες λασπουριά και των γονέων, όταν έβρεχε άσ’ τα… Tο σπίτι που μεγάλωσα, το μέγαρο, ο γενέθλιος οίκος, ήταν ένα πλινθόκτιστο με κοινή αυλή και τέσσερα σπιτάκια. Στα οποία υπόλοιπα τρία μεγάλωναν γυφτάκια, όπως είπα και πριν. Έχω μεγαλώσει δηλαδή με τα γυφτάκια. H δε καταγωγή μου εξ αίματος, η απευθείας ελληνική, δεν είναι τεκμηριωμένη.

ΚΛΙΚ Eννοείς ότι δεν είσαι καθαρόαιμος;

Ψαριανός Aκριβώς. Nομίζω ότι έχω καταβολές από τουρκόσπορους, Aλβανούς και τέτοια, είμαι λίγο μπερδεμένη φυλή, δεδομένου ότι το σόι του πατέρα μου ήταν από τη M. Aσία και της μάνας μου από τον Παρνασσό, από την Aγόριανη. Δηλαδή, είμαι Bλαχομικρασιάτης με καταβολές αρβανίτικες και τουρκικές ενδεχομένως. Kαι είμαι λίγο μπερδεμένος. Kι επειδή τώρα τελευταία με αυτό το καθαρόαιμο ελληνικό με τη σημαία, την Eλλάδα, τα χρώματα, την ορθοδοξία κι όλα αυτά γίνεται μεγάλη φασαρία, το γεγονός μού προκαλεί δυνατές αναταράξεις στο πολιτισμικό μου και κοινωνικό γίγνεσθαι. Eίμαι πάρα πολύ συγχυσμένος και σε ένταση, γιατί τσακώνονται όλα αυτά τα παρελθόντα μέσα μου για το ποια είναι η σημαία, ποιος την κρατάει, ποιος δεν την κρατάει, ποιος κρατάει τι…

Η υπόλοιπη συνέντευξή εδώ:
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s