>Στα Μαράσια του Έβρου, η "κυρά-Βασιλική" σηκώνει την γαλανόλευκη καθημερινά

>

Ποτέ η σημαία στα σύνορα δεν μένει χωρίς υπερασπιστή. Είχαμε την κυρά της Ρω, που καθημερινά σήκωνε την Ελληνική σημαία και υπενθύμιζε στους Τούρκους ότι εκείνο το νησάκι, ένας μεγάλος βράχος, ήταν Ελληνικό!!!
Σήμερα, μία άλλη κυρά, στα Μαράσια του Έβρου, επιτελεί το ίδιο έργο, το ίδιο καθήκον, απέναντι στους Τούρκους στρατιώτες και τους υπενθυμίζει τι έχουν απέναντί τους. Την ίδια στιγμή που η γριούλα έχει καρδιά 100 λεόντων, κάποια κακομαθημένα «παιδιά» και κάποιοι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί, καίνε στο κέντρο της Αθήνας την Ελληνική σημαία δημοσίως, ατιμώρητα δείχνοντας πόσο Έλληνες αισθάνονται και πόσο Έλληνες τους έκαναν οι γονείς τους ή πόσο ευγνώμονες είναι για την φιλοξενία της χώρας μας!!!Το σπίτι της στα Μαράσια Έβρου είναι το τελευταίο όριο της Ελλάδας, σε λιγότερο από 100 μέτρα, πριν ξεκινήσει το έδαφος της Τουρκίας.
Εδώ και 50 χρόνια, οι Τούρκοι βλέπουν αυτή την Ελληνίδα μάνα να υψώνει την Ελληνική σημαία, χωρίς ποτέ να την έχει υποστείλει, και να θεωρείται η Μάνα του Ελληνικού Στρατού, που όλα αυτά τα χρόνια, τον φροντίζει, του μαγειρεύει, και πλένει τα ρούχα των Ελλήνων στρατιωτών με ανιδιοτέλεια, κουράγιο, και άδολη αγάπη, όπως ταιριάζει σε μια Ελληνίδα Μάνα.
Στα 104 της η Κυρά Βασιλική που γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης, μετά την Κυρά της Ρω, είναι η Μάνα της Ελλάδας, η Μάνα του Έθνους, γνήσιο παράδειγμα φιλοπατρίας και αφοσίωσης στο Υπέρτατο Καλό που για την Κυρά Βασιλική είναι η Προσφορά στην Ελλάδα και την Κοινωνία των Ελλήνων.Για την Προσφορά της στην Ελλάδα η Κυρά Βασιλική τιμήθηκε πέρυσι από την Ακαδημία Αθηνών.

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s