>Νέο επεισόδιο παρενόχλησης από τουρκικό πολεμικό σκάφος στην Κύπρο

>

Νέο επεισόδιο παρενόχλησης ερευνητικού σκάφους που έκανε έρευνες επισήμανσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην αποκλειστική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης της Κύπρου σημειώθηκε εχτές από τουρκικό πολεμικό πλοίο.
Το τουρκικό σκάφος προσέγγισε το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο που διεξάγει έρευνες για λογαριασμό της Κύπρου και το διέταξε να απομακρυνθεί με το αιτιολογητικό ότι η περιοχή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Είναι προφανές ότι η Άγκυρα επιχειρεί να συντηρήσει κλίμα έντασης, στοχεύοντας στην επιβολή τετελεσμένων αλλά και την άσκηση πιέσεων σε βάρος της Λευκωσίας στην εν εξελίξει διαδικασία των συνομιλιών. ….»
Το νέο επεισόδιο -συνέχεια άλλου επεισοδίου στις 13 Νοεμβρίου, που καταγγέλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη- σημειώθηκε ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε απόψε το ΡΙΚ, προέβη σε διαβήματα προς την Άγκυρα, μετά τις καταγγελίες της Κύπρου.Η Άγκυρα όχι μόνο δεν δέχθηκε τα διαβήματα, αλλά με κυβερνητική δήλωση υποστήριξε ότι η περιοχή στην οποία διεξάγονται οι έρευνες είναι τουρκική και προχώρησε να τις χαρακτηρίσει τυχοδιωκτικές εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s