>Οι σιωπηρές παρανομίες

>Στις νέες αστυνομικές ταυτότητες, εδώ και λίγα χρόνια, έχει αφαιρεθεί πραξικοπηματικά το «Θρήσκευμα». Υποχρεωτικά, ωθούν τους πολίτες στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, εξαναγκάζοντάς τους να δεχτούν την αποδοχή των νέων αστυνομικών δελτίων στα οποία έχει αφαιρεθεί το «Θρήσκευμα». Αυτό είναι παράνομο. Εδώ, το κράτος αυθαιρετεί και παρανομεί, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να μιλά: Ούτε η ηγεσία της Εκκλησίας. Ο Νόμος, που ακόμα ισχύει, δεν έχει καταργήσει το Θρήσκευμα. Η καταγραφή του Θρησκεύματος ορίζεται ρητά στο άρθρο 25, παράγρ. 4, του Ν. 1599/86 (ΔΕΝ 1986, σελ 776). Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Αντίθετα έχει παραταθεί με αλλεπάλληλες κυβερνητικές αποφάσεις (και επί Σημίτη) μέχρι σήμερα.
Η τελευταία παράταση Προθεσμίας έγινε με την υπ’ αριθμόν ΔΙΔΚ/Φ1/25873/3-10-07 απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΦΕΚ 1950/1/10/ τΒ). Διαβάζουμε: «Αποφασίζουμε: Παρατείνουμε, εκ νέου, μέχρι 30-6-09 την προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 25 του Ν. 1599/86, που αναφέρεται στην έκδοση δελτίων ταυτότητας από τις αστυνομικές Αρχές». Με απλά λόγια: Παρατείνεται, για άλλη μια φορά ο νόμος που ορίζει υποχρεωτικά την καταγραφή του θρησκεύματος, μέχρι τις 30- 6-2009!!! Ο Νόμος αυτός καταστρατηγείται, βαναύσως από το ίδιο το κράτος. Σε υποχρεώνουν, να εκδόσεις νέο δελτίο ταυτότητας, χωρίς το δικαίωμα αναγραφείς του θρησκεύματος. Και σε υποχρεώνουν, ακριβώς γιατί δεν μπορείς να βγάλεις διαβατήριο με την παλιά ταυτότητα. ΣΙΩΠΗΡΑ εξαναγκάζουν του πολίτες σε παρανομία, παρανομία που το ίδιο το κράτος εξουσιαστικά ασκεί. Με το θέμα των ταυτοτήτων παίχτηκαν πολλά παιχνίδια. Κατάργησαν σιωπηρώς την αναγραφή του θρησκεύματος.
Και καθώς φαίνεται ο μακαριστός Χριστόδουλος διαπραγματεύτηκε το όλον θέμα και το έπνιξε… Το ίδιο πράττει και η σημερινή ηγεσία της Εκκλησίας: Σιωπηρά δέχεται την παγιωμένη κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος, ενώ είναι παράνομη… Από τα «παπαγαλάκια» και τους «εγκάθετους» τους καθεστώτος δεν θα περίμενες να αναδείξουν την παρανομία του κράτους. ΟΛΟΙ αυτοί, δεν νοιάζονται διόλου για τα δικαιώματα του «πολίτη», που τόσο δημοκοπικά κόπτονται. Αναδεικνύουν, μόνο, επιλεκτικά «θέματα» τα οποία «παίζουν» μέσα στα πολιτικά παιχνίδια των ποικίλων και πολύχρωμων «νταβάδων» τους…

http://www.resaltomag.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Απόψεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s