>Η ΠΓΔΜ δεν πληρεί τα κριτήρια…

>Η ΠΓΔΜ δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρέπει να προτείνει την έναρξή τους στην έκθεση αξιολόγησής της τον Νοέμβριο, όπως εκτιμά ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Όλι Ρεν.«Θα εκφράσουμε τη γνώμη μας στις 5 Νοεμβρίου όμως για την ώρα μου φαίνεται δύσκολο να προτείνω την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» με την ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Ρεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δημοσιοποιήσει, στις 5 Νοεμβρίου, την ετήσια έκθεσή της για την πρόοδο που έχουν επιτύχει οι χώρες οι οποίες ελπίζουν να ενταχθούν στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η ΠΓΔΜ.
Οι Βρυξέλλες εκτιμούν την πρόοδο σε οκτώ τομείς (όπως, για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση του δικαστικού και του οικονομικού συστήματος, η καταπολέμηση της διαφθοράς και ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων) ή σε συγκεκριμένους όρους που έχει θέσει. Επιπλέον, η ΕΕ ζητά οι εκλογές να είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανόνες ενώ οι εκλογές του Ιουνίου στην ΠΓΔΜ αμαυρώθηκαν από ταραχές.«Για την ώρα, μου φαίνεται ότι οι οκτώ όροι δεν έχουν εκπληρωθεί, ούτε ο ένατος, δηλαδή οι εκλογικοί κανόνες», επέμεινε ο Ρεν.
Τα Σκόπια «θα πρέπει επίσης να ενισχύσουν τις δικαστικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και να αποδείξουν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με βάση όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες», πρόσθεσε. Στην ΠΓΔΜ έχει δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από τον Δεκέμβριο του 2005, όμως τα Σκόπια περιμένουν ακόμη να τους δοθεί ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

πηγή: http://kostasxan.blogspot.com

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Μακεδονικό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s