>Πωλείται η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας

>

Σε γάμο εξελίσσεται το διακρατικό… «φλερτ» Ελλάδας και Κατάρ, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να «παραδώσει» την Ολυμπιακή στον Ωνάση της… Αραβίας.

Ενα φλερτ περίπου δύο χρόνων, που μοιάζει πλέον να ωριμάζει έχοντας περάσει από πολλά στάδια: ανταλλαγές επιστολών, επίσημες επισκέψεις αρχηγών κρατών ένθεν και ένθεν, μυστικές συναντήσεις κορυφής εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Μέχρι και πρεσβείες σε Αθήνα και Ντόχα άνοιξαν τα δύο κράτη μεταξύ τους μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών, για να πείσουν αλλήλους ότι το ενδιαφέρον για ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων είναι αμοιβαίο.
Ανάβοντας η Κομισιόν το πράσινο φως για την αποδοχή της λύσης του διάδοχου σχήματος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, απαλλαγμένου από τα χρέη του παρελθόντος, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών ενεργοποιήθηκαν, θεωρώντας πολύ πιθανή πλέον την εκδήλωση ενδιαφέροντος των Αράβων και επισήμως στον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση της Ολυμπιακής.
Εξάλλου, το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Κατάρ, εντός του Οκτωβρίου, συνοδεία του υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, αβίαστα οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Ολυμπιακή δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Η όποια αβεβαιότητα υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει για τις προθέσεις των Αράβων του Κατάρ σε σχέση με τον εθνικό μας αερομεταφορέα σχετίζεται με την ενδεχόμενη δυσκολία επίτευξης κάποιων άλλων συμφωνιών για επενδύσεις, εξαιτίας των παραδοσιακών εν Ελλάδι γραφειοκρατικών προσκομμάτων.
Και αυτό γιατί η Ολυμπιακή στα μάτια των Αράβων του Κατάρ φαίνεται να αποτελεί μόνο ένα κομμάτι στο παζλ των επενδύσεων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν στη χώρα μας.
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s