>Αναμεμιγμένες με το οργανωμένο έγκλημα οι μυστικές υπηρεσίες και η ηγετική ομάδα των Σκοπίων

>

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που δείχνουν ότι η ΠΓΔΜ ακολουθεί την Τουρκία στις επιδόσεις του οργανωμένου εγκλήματος (το οποίο ορθώς αντιμετωπίζεται από την ελληνική αμυντική πολιτική ως «ασύμμετρη απειλή»).

Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι συγκεκριμένοι μηχανισμοί διακίνησης ανθρώπων (trafficking) που δρουν στα Βαλκάνια ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ, εν γνώση κύκλων στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες. Το κύκλωμα αυτό που επιδίδεται και σε άλλες δραστηριότητες αγγίζει ακόμα και τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, δεδομένου ότι ο πρώτος του ξάδελφος είναι ο επικεφαλής των υπηρεσιών Αντικατασκοπίας, Αντιτρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι η «Ελευθεροτυπία» πριν δύο μήνες έκανε λόγο για «πολέμο χαρακωμάτων» μεταξύ της Υπηρεσίας Πληροφοριών, ελεγχόμενης από τον πρόεδρο Τσερβένκοφσκι, και των υπηρεσιών Αντικατασκοπίας, Αντιτρομοκρατίας και Οργανωμένου εγκλήματος, ελεγχόμενων από τον ξάδελφοτου πρωθυπουργού Γκρούεφσκι. Ενδιαφέρον είναι κι ότι η συγκεκριμένη ομάδα γύρω από τον Γκρούεφσκι επιδίδεται σε ακραίες και προκλητικές κινήσεις σε βάρος της Ελλάδας, προφανώς για να αποκρύψει τις παράνομες δραστηριότητές της. Επ’ αυτού λέγεται πως ήταν ο Γκρούεφσκι που επέβαλε στον πρόεδρο Τσερβένκοφσκι να πετάξει στην Αθήνα με τις «Μακεδονικές Αερογραμμές» επιδιώκοντας να τον εκθέσει στην περίπτωση που δεν ακολουθούσε τις οδηγίες του, με απώτερο στόχο την ένταση με την Αθήνα και τις γνωστές τελικά συνέπειες μη μετάβασής του εκεί.

Εξάλλου, μέσα σ’αυτό το πλαίσιο τεχνητής έξαρσης με τη συστηματική ενίσχυση του «μακεδονικού εθνικισμού» από τον Ντάνιελ Φριντ του State Department, ας σημειωθεί ότι ο πρωτος ξάδελφος του Γκρούεφσκι πιστεύεται ακράδαντα πως ήταν πίσω από τα επεισόδια, προ διμήνου περίπου, κατά της ελληνικής αντιπροσωπείας στα Σκόπια. Τα γεγονότα αυτά κατήγγειλε προφητικά το 2007 ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής Dimitar Stoyanov κατά την έγκριση της έκθεσης για την πρόοδο της ΠΓΔΜ ως υποψήφιου κράτους μέλους της ΕΕ. Υποστήριξε τότε ότι η ΠΓΔΜ έχει πέσει θύμα διεθνούς συνομωσίας και πως τη χώρα κυβερνάει μία δικτακτορία μίας μικρής ομάδας εμπόρων ναρκωτικών, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι ένα καθεστώς, όπως αυτό της ΠΓΔΜ, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Τέλος, προέτρεπε τον Ολλανδό εισηγητή Erik Meijer να προσπαθήσει περισσότερο να μάθει την ιστορία της περιοχής, λέγοντας πως στην περιοχή δεν ομιλούνται «μακεδονικά». Παρά την αμερικανική συγκάλυψη για τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα είναι προφανές πως η χώρα αυτή δεν πληρεί τα κριτήρια ένταξής της στους ευρω-αντλαντικούς θεσμούς.

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s